Hur ser jag hur mycket surf jag har kvar?

Det är enkelt att se hur mycket surf du har kvar genom att gå in på ”mina sidor” hos din operatör och titta under fliken surf. Under fliken surf så hittar du exakt hur mycket surf du har kvar och hur mycket du har förbrukat under månaden.

För att kunna vara ute på sociala medier och kunna titta på film så behöver du ha surf. Surf finns att köpa hos alla telefonoperatörer och det finns till olika priser. Om du är en person som surfar mycket så kan det vara bra att ha ett abonnemang med lite mer surf, mellan cirka 10-50 GB. Det kan vara bra för dig att veta hur mycket surf du har kvar varje månad så att du vet hur mycket du kan surfa. I denna artikel så kommer vi att gå igenom hur du har koll på din surf och vilka abonnemang som passar dig.

Se hur mycket surf du har kvar

Du kan på många sätt enkelt se hur mycket surf du har kvar att surfa för. Det du kan göra är att gå in under fliken surf på ”mina sidor” hos din operatör. Under fliken surf kan du också se hur mycket du har förbrukat under den senaste månaden så att du enkelt kan ha koll på hur mycket du surfar för varje månad. Du kan också skicka ett meddelande till din operatör där du får ett automatsvar direkt om hur mycket surf du har kvar. Du kan dock inte se hur mycket du har surfat genom att skicka ett meddelande.

Detta behöver du surf till

Surf behövs till det mesta på mobilen, om du till exempel ska surfa på nätet eller titta på film så kommer du att behöva ha surf. Vissa saker kräver väldigt mycket surf, däribland Youtube och andra streamingsajter. Om du är en person som tittar på väldigt mycket film så är det alltså bra att ha ett abonnemang med mer surf.

Olika abonnemang

Det finns många olika abonnemang med olika mycket surf. Vissa abonnemang har ett max antal samtal och meddelanden som du kan skicka per månad, men de flesta abonnemangen nu för tiden har ett obegränsat antal sms och samtal per månad. Du kan också välja abonnemang med olika mycket surf. Ett barn som precis har fått sin första mobil behöver inte ha särskilt mycket surf utan då räcker det oftast med 1-2 GB i månaden. Du som vuxen som kanske inte surfar speciellt mycket men ändå är ute på internet några gånger om dagen behöver ha ett abonnemang med mellan 5-10 GB i månaden. Om du är en person som surfar väldigt mycket och tittar på film och videor i mobilen behöver ha mellan 10-50 GB i månaden eftersom filmer och videor drar väldigt mycket surf. Om du vill vara säker på att din surf räcker hela månaden så är det smart att ta ett abonnemang med obegränsad surf.

Priser på abonnemang

Abonnemang finns till olika priser, från allt mellan 99 kronor i månaden upp till 1000 kronor i månaden. Allt beror på vilken operatör du väljer. Det finns abonnemang med eller utan bindningstid men de flesta abonnemangen har idag bindningstid. Bindningstid betyder att du är bunden att betala summan för abonnemanget, oftast i 24 månader.

Sammanfattning

Det är enkelt att se hur mycket surf du har kvar genom att logga in på ”mina sidor” hos din operatör och gå in under fliken surf/abonnemang. Där kan du också se hur mycket du har surfat under månaden som har varit. Du kan också skicka ett sms till din operatör och få ett automatsvar där det står hur mycket surf du har kvar.

Källor:
https://www.telia.se/privat/support/info/kontrollera-surfmangd-i-mobilen
https://www.telenor.se/kundservice/mobiltelefoni/abonnemang/surf/hur-mycket-surf-har-jag-kvar/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.