Mobilt bredband Senaste nytt om mobilt bredband

13 februari 2010

Telia chockprishöjer priserna

Filed under: Okategoriserade — admin @ 17:32

Tiderna när mobiloperatörerna slogs för att kunna erbjuda mobilt bredband till lägst pris verkar vara över. Åtminstone om man granskar priserna hos Telia där deras största abonnemang, tidigare kallat Premium Fri och som innehöll 10 Mbps via 3G-nätet med 5 GB/månad i surfpott med 57 kbps strypt hastighet.

Detta ersattes nu med ett annat abonnemang som heter Fri +, på sidan fördelar höjdes den tillåtna månatliga datamängden till 20 GB/månad i surpott med 120 kbps strypt hastighet. Nackdelen är dock att priset har höjts från tidigare 249 till 319 kronor, en ökning på 70kr eller hela 28%.

1 kommentar »

  1. Ja, då är det på gång. Om Telia höjer på det sättet, så dröjer det inte länge innan de andra hakar på. Det blir som med elmarknaden. Konkurrensen som skulle pressa priserna fungerar inte, och resultatet blir motsatt i förhållande till vad som var avsikten. Snart är samma sak på gång med järnvägen, och det blir höjda priser även där. Denna typ av förändringar av marknader verkar inte fungera i Sverige. Och vi halkar efter andra länder ytterligare.

    Kommentar by Inge — 16 februari 2010 @ 0:49

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress