Mobilt bredband Senaste nytt om mobilt bredband

10 januari 2011

Många vill ersätta fast bredband med 4G

Filed under: Okategoriserade — admin @ 8:15

Med den nya 4G-tekniken så kommer det inte att finnas någon anledning för konsumenter att både ha ett fast och mobilt bredband som är vanligt idag. Med det mobila bredbandet kan du förflytta dig och använda det vart du vill så länge det finns täckning. Befinner du dig hemma kopplar du enkelt in modemet i en router så kan alla dela på nätverket via WIFI.

Det är nu under 2011 som 4G på allvar kommer att rullas ut i Sverige. Detta resulterar för kunderna att det mobila bredbandsnätet blir upp till 10 gånger snabbare än det som finns idag och minst lika snabbt som den fasta ADSL-uppkopplingen. En färsk undersökning från SIFO gjord på uppdrag av Tele2 visar att varannan svensk då kan tänka sig att klippa ADSL-uppkopplingen hemma för att enbart använda mobilt bredband.

4G finns nu hos både Telia, Tele2 samt Telenor.

1 kommentar »

  1. När väl 4g-tekniken har brett ut sig kommer det innebära ett stort steg för utvecklingen av movilt bredband. Dagens mobila bredband håller ju inte samma klass och fungerar väl oftast mer som ett kopl som ett komplement till fasta bredband. Så man väntar väldigt otåligt på att 4g-tekniken skall täcka hela Sverige och bli lite billigare. Då kan det ju verkligen vara värt att skaffa ett mobilt bredband.

    Kommentar by Björn — 31 januari 2011 @ 14:24

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress