Mobilt bredband Senaste nytt om mobilt bredband

01 juli 2010

LTE-modemet GT-B3730

Filed under: Okategoriserade — admin @ 21:17

Samsung lanserar nu världens första kommersiella 4G-modem som även har stöd för 3G/2G till TeliaSonera. Som en bonus fungerar det även till alla med en Mac.

När Telia Sonera förra året började sälja LTE-modem fungerade de inte på övriga nättekniker. För en kund som lämnade centrala Stockholm slutade modemet att fungera, eftersom det inte klarade 3G. Detta kommer det alltså bli ändring på i och med dessa nya modem.

Modemet skiftar automatiskt mellan 2G och 3G. För att växla mellan 3G och 4G behöver man tillfälligt stänga ner uppkopplingen och därefter återansluta. Fortsatt utveckling av nät och modemprogramvara kommer möjliggöra sömlös övergång mellan flera nät i början på nästa år.

Med Samsungs usb-modem inkopplat i datorn kopplar datorn till internet. Där det finns täckning för 4G klarar modemet maxnedladdningshastigheter på upp till 100 megabit per sekund och maxuppladdningshastigheter på 50 megabit per sekund.

I 3G-näten klarar modemet maxnedladdningshastigheter på upp till 17 megabit per sekund och maxuppladdningshastigheter på 5,7 megabit per sekund.

I 2G-näten klarar modemet hastigheter på upp till 296 kilobit per sekund.

Telias befintliga 4G-kunder kan utan kostnad uppgradera till det nya modemet genom att byta ut det gamla modemet i butik.

Källa: Samsung samt Telia.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress