Mobilt bredband Senaste nytt om mobilt bredband

24 april 2010

Islands vulkaner övervakas trådlöst

Filed under: Okategoriserade — admin @ 12:46

Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala Universitet har fått lagt en beställning hos Induo av trådlös kommunikation till seismologiska stationer som skall placeras ut för övervakning av Islands vulkaner.

Redan i slutet på mars monterades den första stationen upp i samband med vulkanutbrottet vid Fimvörduháls och ytterligare tre stationer skall monteras upp med start nästa vecka.

”Det här är ett bra exempel på en applikation där trådlösa produkter används för insamling av data som kan ligga till grund för viktiga beslut. Vi på Induo levererar ofta produkter som används i extrema eller samhällsnyttiga situationer, naturligtvis är det en ära för oss att Uppsala Universitet anlitar oss för att lösa den trådlösa kommunikationen” säger Ulf Seijmer, Induos marknadsansvarige.

Lars Dynesius, 1:e Forskningsingenjör vid Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala Universitet, berättar att ett antal seismologiska stationer har placerats ut på Island och kommer där att ingå i ett seismologiskt nätverk under cirka två år. De seismologiska datauppgifterna från varje station förs över via ER75i GPRS router kontinuerligt till ett datacenter för vidare bearbetning och arkivering.

Induo levererar produkter och tjänster för trådlös kommunikation till och från såväl mobila som fasta enheter. Målgruppen är professionella användare med höga krav på livslängd och pålitlighet.I utbudet av produkter finns tillexempel radiomodem, gsm modem, 3G router och larmsändare för SMS.

1 kommentar »

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Ulf Seijmer, Stefan Janson. Stefan Janson said: Islands vulkaner övervakas trådlöst http://is.gd/bG37w […]

    Pingback by Tweets that mention Islands vulkaner övervakas trådlöst -- Topsy.com — 25 april 2010 @ 10:10

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress