Mobilt bredband Senaste nytt om mobilt bredband

08 mars 2011

Förbättra din täckning med 3G-repeater

Filed under: Okategoriserade — admin @ 8:00

Induo presenterade idag Zboost One YX-400U som fastän det krångliga namnet är en lättskött repeater-station som är lämpad för hemmet eller mindre företag.  Installationen görs på några minuter och allt som krävs är ström och givetvis 3G-täckning.

Tanken är att du placerar enheten där täckningen är som bäst, exempelvis i ett fönster som ligger närmast och med minst hinder till din operatörs basstation. Signalen förstärks sedan och skickat ut på nytt, operatörerna använder samma teknik för deras sändare fastän givetvis med kraftigare förstärkning. Installationen görs enkelt genom ett samtal och ett tryck på synkroniseringsknappen på din Zboost.

Repeatern fungerar med mobiltelefoner, smartphones, mobila bredband och liknande enheter som kommunicerar med 3G (UMTS/HSPA). Du kan bara använda en operatör åt gången och den klarar av att hantera upp till fyra användare.

Nedan kan du se ett videoklipp där Ulf Seijmer berättar lite kort om hur installationen går till.

För att få använda förstärkaren krävs att du söker tillstånd från den operatören enheten skall användas med samt från PTS. 3G-repeatern är prissatt till 2495 kronor inklusive moms och distribueras via Induo Home.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress