Mobilt bredband Senaste nytt om mobilt bredband

11 maj 2010

EU vill ha 800 MHz

Filed under: Okategoriserade — admin @ 20:56

Det var i torsdags som EU-kommissionen beslöt om gemensamma regler för hur medlemsstaterna ska få allokera radiofrekvenser på 800 MHz-bandet.

Neelie Kroes, vice ordförande för Europeiska kommissionen, påpekade att spektrum är en bristvara – men begränsas inte bara av fysiska kapaciteten, utan även av ineffektiv förvaltning av behoven i en snabbt föränderlig uppsättning av marknader för elektroniska kommunikationstjänster och andra applikationer.

Han berättade att inom kort kommer han föreslå att kommissionen inför en teknisk harmoniseringsåtgärd på 800 MHz-bandet – en del av den digitala utdelningen frekvenser. Detta kommer att ställa de tekniska villkor som gäller i varje medlemsstat som, efter kommissionens anvisningar, som bestämmer sig för att komma bort från att använda denna delband för sändning, och kommer att säkerställa en harmoniserad strategi för införande av trådlöst bredband där.

Kroes fortsatte berätta att detta banar väg för implementering av innovativ bredbandsteknik och för att på så sätt möta det snabbt ökande behovet av trådlösa tjänster.

Pressmeddelande

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress