Mobilt bredband Senaste nytt om mobilt bredband

05 april 2010

Ericsson förklarar LTE bättre än WiMax-teknik

Filed under: Okategoriserade — admin @ 15:07

Ericsson har bett indiska operatörer att inte bygga ut med mobilt bredband eller WiMax-teknik utan istället använda Long Term Evolution (LTE), råd som kom strax före auktionen av spektrum för WiMax.

Enligt Ericssons teknikchef, Håkan Eriksson, är det allmänt känt i branschen att WiMax kräver minst 30 MHz spektrum, medan Indien endast erbjuder 20 MHz och detta kan resultera i allvarliga störningsproblem. LTE som teknik är redan lanserad, och är bara några månader bort från storskalig anvädning.

Ericsson berättar också i ett pressmeddelande som skickades ut 31 mars att Bhati Airtel utvidgar partnerskapet, ett kontrakt värt 1,3 miljarder USD. kontarktet innebär att Ericsson ska uppgradera 15 av de 21 telekomzoner som finns i Indien.

Som en del av detta kontrakt, kommer Ericsson att leverera sin marknadsledande portfölj av energieffektiva 2G/2.5G radiobasstationer, krets-och Packet Core, mikrovågsöverföring och intelligenta nät. Dessutom kommer Ericsson se till att Bharti Airtels kärn- och transportnät är 3G-förberedda för att minska tiden till marknaden och möjliggöra snabb utbyggnad av 3G-tjänster vid ett senare tillfälle.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress