Mobilt bredband Senaste nytt om mobilt bredband

14 februari 2010

Dela ut mobilt bredband trådlöst

Filed under: Okategoriserade — admin @ 18:57

Dela ut ditt bredband snabbt och enkelt så både du och dina kompisar kan dela på uppkopplingen. Här kommer lite tips på hur du går tillväga.

Router
Genom att använda en router kan du koppla in usb-modemet i routern och sedan ansluter man datorerna antingen via WLAN eller i någon av routerns ethernetportar.

ICS
Det andra alternativet är något krångligare, dock behöver du för denna lösning inte köpa någon router utan använder Internet Connection Sharing, ICS, som är inbyggt i Windows. Här nedan beskriver jag hur det går tillväga på Windows 7.

  1. Öppna Nätverksanslutningar genom att klicka på StartBild på Start-knappen, Kontrollpanelen, Nätverk och Internet, Nätverks- och delningscenter och sedan, i den vänstra rutan, på Hantera nätverksanslutningar.
  2. Högerklicka på den anslutning du vill dela och klicka sedan på Egenskaper. Administratörsbehörighet krävs Om du uppmanas att ange administratörslösenord eller bekräftelse, följer du uppmaningen.
  3. Markera kryssrutan Tillåt att andra nätverksanvändare ansluter genom Internetanslutningen på den här datorn på fliken Delning.
  4. Om du vill kan du också markera kryssrutan Tillåt att andra nätverksanvändare kontrollerar eller inaktiverar den delade Internetanslutningen.
  5. Om du vill tillåta andra nätverksanvändare att använda tjänster i nätverket klickar du på Inställningar och väljer vilka tjänster som ska göras tillgängliga.

När du aktiverar ICS får LAN-anslutningen (det lokala nätverkets anslutning) en ny statisk IP-adress och konfiguration, så du måste sedan upprätta eventuella TCP/IP-anslutningar på nytt mellan värddatorn och övriga datorer i nätverket.

Om du vill testa nätverket och Internetanslutningen kan du pröva om det går att dela filer mellan datorer och kontrollera att alla datorer kan komma till en webbadress.

Microsoft har en ännu utförligare guide på deras hemsida.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress