Mobilt bredband Senaste nytt om mobilt bredband

03 januari 2011

Åland får fler basstationer

Filed under: Okategoriserade — admin @ 22:10

Det är inte bara 4G som byggs ut utan även 3G förbättras lite varstans. Sonera har utökat antalet basstaioner för sitt mobila bredband med omkring 50 styckna.

– Vi har i dag en bra täckning över hela Åland, säger Harri Hällström som är Soneras regionchef i landskapet till Nya Åland.

Totalt har Sonera i år byggt omkring 1500 3G-basstationer. Den geografiska täckningen för Soneras 3G-nät har ökat sjufaldigt och nätet har byggts ut så att det nu täcker mer än 400 orter.

För fler utbyggnader som Sonera genomför i sitt mobila när, se tekniska arbeten.

2 Comments »

  1. Det känns verkligen som att det behövs. Visst så kommer 4g vara så otroligt mycket bättre när det väl brett ut sig. Men vad skall man surfa på för mobilt bredband innan 4g fått en tillräckligt bra täckning för att det ska vara värt det. Men i framtiden kan det mycket väl bli så att mobilt bredband kan komma att ersätta det traditionella bredbandet.

    Kommentar by Björn — 31 januari 2011 @ 15:29

  2. […] http://www.mobiltbredbandet.se/nyheter/manga-vill-ersatta-fast-bredband-med-4g/ http://www.mobiltbredbandet.se/nyheter/aland-far-fler-basstationer/ http://www.mobiltbredbandet.se/nyheter/fortsatt-utbyggnad-av-4g/ […]

    Pingback by MediaAnalys ber om ursäkt | Blandat Bloggen — 13 februari 2011 @ 20:59

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress