Mobilt bredband Senaste nytt om mobilt bredband

30 januari 2010

4G-utbyggnad i vinter

Filed under: Okategoriserade — admin @ 10:36

Telia 4GTeliaSonera berättar nu att deras 4G-nät ska byggas ut till ett flertal andra städer under året.  Under det tredje kvartalet lanseras nästa generations mobila bredband 4G i Lund, Västerås, Göteborg, Malmö, Uppsala och Linköping.

Erik Hallberg, chef för Mobilitetstjänster på TeliaSonera berättar att snabb mobil Internetuppkoppling är en av de viktigare funktionerna för länsborna enligt resultatet i deras Trendrapport som presenterades i förrgår.

4G kommer att kunna erbjuda hastigheter som är upp till 10 gånger högre än dagens nät vilket möjliggör kapacitetskrävande tjänster som webb-tv, onlinespel, eller arbete med tunga filer och applikationer på samma sätt som med det fasta bredbandet, oavsett var man befinner sig.

2 Comments »

  1. […] Tidigare meddelade städer är Lund, Västerås, Göteborg, Malmö, Uppsala och Linköping som under det tredje kvartalet i år adderas till den exklusiva skaran av 4G-städer. […]

    Pingback by Utbyggnad av 4G « Mobilt bredband — 29 mars 2010 @ 18:31

  2. […] fortsätter att bygga ut sitt 4G och i onsdags var det premiär i Malmö. Med 4G får man praktiska hastigheter upp till 80 Mbit/s […]

    Pingback by Fortsatt utbyggnad av 4G — 03 september 2010 @ 11:36

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress